Vyzkoušej pivní deník!

Pivní deník
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
     

    nebo se přihlaste pomocí

    Přehled pivovarů
    na jednom místě

    Pivní blog

    Sedmnáct dní plných toho nejlepšího z českých pivovarů

    Český pivní festivalNa písčité ploše pražské Letenské pláně pro vás vyrost již tradiční Český pivní festival. Letos se koná v termínu od 11. do 27. května. Tahle velká „restaurace“ vám každý den nabídne více než sedmdesát druhů piv z českých mikro, mini, středně velkých, ale i létajících pivovarů. Za celý festival vám tak představí několik stovek různých piv, která jsou čepována výhradně do sklenic.

    Pacovské strojírny - výrobce materiálů pro pivovary

    Společnost PACOVSKÉ STROJÍRNY, a.s., výrobce komplexních technologických a procesních celků z ušlechtilých nerezových materiálů a mědi s vedoucím postavením na českém strojírenském trhu, dodala kompletní technologii již pro čtyři nové pivovary, které spustily provoz v prvním čtvrtletí roku 2017.

    Vánoční hvězda z havlíčkobrodského pivovaru

    Pro příznivce zlatavého moku připravil havlíčkobrodský pivovar ještě jeden vánoční dárek, jedná se o nové vánoční čtyřpacky, balení čtyř piv, které budou v pivovarské prodejně, ale také ve vybraných sítích obchodních řetězců k dispozici od pondělí 21. listopadu. V balení najdou zájemci po dvou kusech piv Rebel sváteční SPECIÁL a Rebel IPA. V pivovarské prodejně bude k dostání také Vánoční hvězda v dvoulitrových PET lahvích.

    Více informací najdete na webu pivovaru.

     

    Začíná Prague Beer Week 2016

    Tak jako Milán, Paříž a konečně i Praha maji svůj každoroční týden módy, Fashion Week, zaslouží si Praha svůj Beer Week - týdenní oslavu craft piva, pivní kultury a české pivní tradice napříč pivovary, pivotékami, restauracemi, bary ... a celou komunitou milovníků dobrého piva.

    27. ročník Svijanských slavnosti

    Svijanské slavnosti již tento víkend zahájí svůj 27. ročník. Začátek je plánován na 16.7. 2016 od 13 hodin. Vstupné u dospělých je 200 Kč. Piva by neměli stát více než 25 Kč. Na festivalu čeká návštěvníky hudební program – na akci dorazí Buty, František Nedvěd či Viktor Dyk.

    • Místo konání: Svijanský Újezd, areál koupaliště - mapa
    • Datum a čas: 16.7. 2016 od 13 hodin
    • Vstupné: 200 Kč

     

    Návštěva minipivovaru Sv. Štěpán

    Restauraci a minipivovar Sv. Štěpán otevřelo litoměřické biskupství jako „doplňkovou“ službu již provozovanému hotelu. Po navštívení tohoto již třetího litoměřického pivovaru musím říct, že „Liťák“ se stává městem dobrému pivu zaslíbeným. Ještěže tak, neboť místní lokály jsou převážně zamořené Březňákem (fanoušci nechť prominou) a mnoho chmelové radosti tak nenabízejí.

    Mělnický Němý medvěd

    Němý medvěd je moje srdeční záležitost. Jedná se o mělnický beer bar, kde mají každý den na čepu 8 druhů piv z minipivovarů, či z regionálních pivovarů. Svoje pivo však dlouho neměli, což se letos na podzim změnilo.

     

    Zíchovecký pivovar

    Zíchovec, malinká vesnička, dobře schovaná jen kousek od hlavní silnice na půli cesty mezi Louny a Slaným. Když jsme sem jeli v jednu chvíli jsme dokonce mysleli, že jsme potmě někdě zabloudili a už to nikdy nenajdem. :-) Po pár kilometrech cesty mezi poly se ale před námi tento pivovárek objevil a my se mohli směle vrhnout na ochutávku místního moku.

    Kocour Varnsdorf

    Návštěvu pivovaru většinou beru jako zpestření výletu, či důstojné zakončení dne. Minipivovar Kocour však nabízí možnosti jak zde strávit plnohodnotně celý den. Trochu problémeme může být, že většina lidí nezvládne sedět v pivovaru a nepít pivo, ale zároveň nezvládne pít pivo celý den bez ztráty paměti. To je už však na uvážení každého jednotlivce jak zváží svou výdrž a kondici.

    Druhy piv: Bock

    Už jste slyšeli o typu piva Bock? Bock (německy kozel) je silný ležák německého původu. Obsah alkoholu je kolem 6-ti %(tedy šestnáctka), ale u některých typů i mnohem vyšší, tak pozor. Původně se vařilo pivo tmavé a svrchně kvašené, ale v dnešní době se vaří i světlé a polotmavá piva převážně kvašená spodně. Díky vyššímu obsahu alkoholu je tento typ převážně pro chladnější období roku a bývalo spojováno se zvláštními přílžitostmi (např. Vánoce,, Velikonoce či příchod jara). Toto pivo je velmi oblíbené v Německu, obzvlášť v Bavorsku.

     

    Stránky